Villa Rauhalan historian aikana muutos -ja parannustöitä on tehty jokaisen omistajan toimesta. Villa Rauhala on hetkittäin päässyt historiansa aikana rapistumaan ja on se välillä ollut jopa purku-uhan allakin. Onneksi tilanne ei edennyt purkuun saakka.

Olemme käyttäneet vuoden 2022 aikana paljon aikaa Villa Rauhalan kunnostamiseen ja sen saattamiseen sen ansaitsemaan loistoonsa. Vaikka paljon on tehty, on vielä paljon tehtävääkin.

Olemme halunneet remontissamme kunnioittaa vanhaa ja välttää ”turhaa” asioiden uusimista. Toimivia ratkaisuja ei ole lähdetty uusimaan vain sillä perusteella, että ne ovat vanhoja. Olemme kunnostuksessa kiinnittäneet myös paljon huomiota niihin ”ei näkyviin” asioihin, jotka mahdollistavat Villa Rauhalan pystyssä pysymisen seuraavankin 100 vuoden ajan. Pelkkä pinnan päivittäminen ei ole kestävä ratkaisu, pitää uskaltaa katsoa myös pinnan alle.

Villa Rauhalan pihapiirikin on saanut ja saa uutta ilmettä. Olemme uudistaneet mm. pihan terassin kaiteet. Rauhalan katto vaati suurempaa remonttia ja vuotavat kattoikkunat oli myös vaihdettava. Vuotaneen vesikatteen uusimisen yhteydessä tehtiin myös piippujen pellitykset. Katto toteutettiin perinteisellä kolmiorimahuopakatteella hitsaten.

Aulatilat saavat myös täysin uuden ilmeen. Haluamme aulatilan olevan perinteitä kunnioittavan kutsuva. Villa Rauhalaan on levollinen ja mukava tulla. Tyylikäs ja valoisuutta tuova peilipanelointi on ollut meille myös erittäin mieluisa tehdä. Aulatilojen uusimiseen kuuluivat myös saniteettitilojen uusimiset. Saniteettitiloissa lattiat avattiin, kuivattiin huolellisesti ja sinne asennettiin myös lattialämmitys.

Aula -ja saniteettitiloissa työt jatkuvat ja päivitämme sivulle tietoja sen mukaan, kun työt etenevät. Mutta, kuten kuvista näkyy, on yleisilme jo nyt varsin kutsuva!

Vuoden vaihtuessa uuteen, on myös Villa Rauhalassa siirrytty uuteen vaiheeseen. Alakerran tilat ovat jo täysin käyttökunnossa ja valmiina palvelemaan asiakkaita. Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen ja kaikki Villa Rauhalassa vierailleet ovat olleet kanssamme samaa mieltä.

Kun alakerran tilat oli saatu kuntoon, siirryimme täysipainoisesti yläkerran huoneistojen pariin. Valmistuvat kaksi huoneistoa tulevat palvelemaan majoittujia yksilöllisellä laadukkaalla otteella. Työt ovat hyvässä vauhdissa ja ensimmäinen huoneisto on käyttövalmiina jo tammikuun (01/23) lopussa. Toisen huoneiston arvioitu valmistumisaika on huhtikuun (04/23) loppuun mennessä.

Lisätietoja tehdyistä remonteista ja käytetyistä menetelmistä: info@lahdenvillarauhala.fi